Iran suspendovao egzekuciju trojice muškaraca

Iransko tužilaštvo suspendovalo je egzekuciju trojice muškaraca osuđenih na smrtnu kaznu zbog protesta protiv vlade održanih prošle godine u novembru.

Izvor: B92

Nedelja, 19.07.2020.

19:35

Iran suspendovao egzekuciju trojice muškaraca

To je saopštio advokat jednog od optuženih.

Usled pogoršanja situacije u zemlji nakon pandemije korona virusa i sankcija Sjedinjenih Država, iranske vlasti pokušavaju da spreče izbijanje novih anti-vladinih protesta, poput onih koji su se dogodili novembra prošle godine, navela je agencija Rojters

Procenjuje se da je u ovim protestima, najnasilnijim još od revolucije iz 1979. godine, nekoliko stotina ljudi izgubilo život.

Prošlog četvrtka iranske bezbednosne snage upotrebile su suzavac kako bi rasterale demonstrante u gradu Behbahan na severozapadu zemlje, koji su se okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo ekonomskim problemima, ali i protest protiv smrtnih kazni izrečenih trojici muškaraca.

U toku prošle nedelje je heštag na farsiju protiv egzekucije objavljen na tviteru milionima puta, a portparol iranske vlade je povodom toga, u komentaru koji je napisao za jedan nacionalni dnevni list, rekao da tvitovi predstavljaju akciju građana koji žele da se čuje njihov glas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: