U Kašmiru tokom razmene vatre staralo troje članova porodice

Troje članova jedne porodice u indijskom delu Kašmira poginulo je tokom razmene vatre izmedju indijske i pakistanske vojske duž sporne granice.

Izvor: Beta/AP

Subota, 18.07.2020.

16:38

U Kašmiru tokom razmene vatre staralo troje članova porodice

Kako su naveli indijski zvaničnici, granata je sinoć pogodila kuću u krugu Ponč i ubila bračni par i njihovo dete.

Portparol indijske vojske Devender Anand rekao je da su pakistanske snage sinoć napale indijske položaje duž Kontrolne linije kojom je Kašmir podeljen na indijski i pakistanski deo.

Anand je napad nazvao "ničim izazvanim kršenjem" sporazuma o primirju iz 2003. i dodao da su indijski vojnici "prikladno odgovorili", što je uobičajen opis nakon skoro svakog sličnog sukoba na nemirnoj granici.

Pakistan nije komentarisao. U prošlosti su obe strane optuživale onu drugu da je odgovorna za čarke na granici u regionu na koji obe polažu pravo.

U proteklih par meseci je dolazilo do gotovo svakodnevnih sukoba, a sa obe strane su poginule desetine vojnika i civila.

Indijska vojska tvrdi da je Pakistan od početka godine više od 2.500 puta prekršio primirje. Iz Islamabada, s druge strane, dolaze izjave da je Indija odgovona za 1.700 kršenja prekida vatre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: