Haos na ulicama Londona: Opšta tuča Jermena i Azerbejdžanaca VIDEO

Oko 150 Azerbejdžanaca organizovalo je protest ispred ambasade Jermenije u Londonu, a malo kasnije su se pojavili i predstavnici jermenske dijaspore.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2020.

22:19

Default images

Nakon toga je došlo do sukoba dve strane, saopštila je ambasada Azerbejdžana.

Azerbejdžanci koji žive u Londonu nosili su zastave svoje zemlje, a okupili su se kako bi osudili dejstva vojske Jermenije na granici sa Azerbejdžanom.

​Demonstranti su uzvikivali parole kojim su isticali da je Karabah Azerbejdžanski.

Ambasada Azerbejdžana je naglasila da su Jermeni pokušali da izazovu provokacije, ali da u tome nisu uspeli, jer su Azerbejdžanci pokazali „suzdržanost“. Međutim, snimci prikazuju da sukob ipak nije izbegnut.

​Podsetimo, ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rešio da se pozabavi situacijom između Jermenije i Azerbejdžana kako bi se izbegla eskalacija. Ministar odbrane Turske je nedavno izjavio da Ankara može pružiti Azerbejdžanu vojnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: