Moskva: Koliko je demonstranata u stvari uhapšeno?

Na protestima u Moskvi uhapšena 132 demostranata koji se protive ustavnim reformama i mogućnosti da predsednik Vladimir Putin do 2036. godine rukovodi državom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.07.2020.

13:40

Moskva: Koliko je demonstranata u stvari uhapšeno?
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Dok moskovska policija tvrdi da su danas uhapšena 132 demonstranta, grupa za zaštitu ljudskih prava OVD, koja nadgleda hapšenja i pritvaranja u Rusiji, saopštava da je policija lišila slobode 147 demonstranata.

Demonstranati su nezadovoljni referendumskim odlukama o ustavnim promenama kojima se Putinu omogućava da vlada do 2036. godine, da kontroliše rad vlade, dodeljuje prioritet domaćem u odnosu na međunarodno pravosuđe i da zabrani istopolne brakove.

Predsednik Udruženja novinara Rusije Vladimir Solovjev izjavio je za agecniju Interfaks da je među uhapšenima i nekoliko novinara koji su pratili proteste i zatražio njihovo momentalno oslobađanje.

U prestonici Rusije masovna okupljanja su zabranjena zbog epidemioloških mera, a u normalnim okolnostima za održavanje protesta neophodno je prethodno odobrenje vlasti, preneo je ranije Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: