EK očekuje istragu o policijskoj torturi u Crnoj Gori

Evropska komisija očekuje efikasnu i pravovremenu istragu navoda o policijskoj torturi nad osumnjičenima za napad na lokal Grand.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.07.2020.

14:34

EK očekuje istragu o policijskoj torturi u Crnoj Gori
Ilustracija: Deposit photos/xload

Ovo je saopštila danas portparolka EK Ana Pisonero Hernandes.

"Zabrinuti smo zbog nedavnih navoda o policijskoj torturi i očekujemo da nadležni, bez odlaganja, sprovedu efikasnu istragu i skladu sa međunarodnim i evropskim standardima", saopštila je Pisonero.

Kako je preneo portal RTCG, ona je rekla da je Akcija za ljudska prava HRA prethodno zatražila da se hitno istraži prijavljena policijska tortura nad trojicom navodnih učesnika u predmetu bombaški napadi na lokal Grand i kuću Duška Golubovića.

Istakla je da su “krajnje zabrinjavajući opisi svirepih tehnika mučenja kod sve trojice i da zabeleženi tragovi povreda predstavljaju uverljive tvrdnje koje se moraju nepristrasno i temeljno istražiti”.

Iz policije je odgovoreno da se saopstenje HRA zasniva na izjavama osumnjičenih lica koja pokušavaju da opravdaju izvršenje krivičnih dela visoke društvene opasnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: