Bilt: U Severnoj Makedoniji slede dugi pregovori o novoj koaliciji

Bivši švedski premijer i kopredsedavajući SE za spoljnu politiku Karl Bilt smatra da će u S. Makedoniji uslediti dugotrajni pregovori o formiranju nove vlade.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.07.2020.

12:14

Bilt: U Severnoj Makedoniji slede dugi pregovori o novoj koaliciji
Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Ali, kako je napisao na Tviteru, najverovatnije će novu vladinu koaliciju formirati stranke aktuelne vlasti.

"Pretpostavljam da će uslediti dugotrajni pregovori o formiranju koalicije, ali najverovatnije ćemo u Severnoj Makedoniji videti verziju aktuelne vlade tokom sledećih nekoliko godina, kao rezultat izbornih rezultata", napisao je Bilt na Tviteru.

Prema poslednjim podacima Državne izborne komisije u Severnoj Makedoniji, vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije osvojio je 46 mandata, dok je opozicioni VMRO-DPMNE 44 mandata.

U albanskom bloku vladajuća DUI je osvojila 15 mandata, opoziciona Alijansa za Albance 12 mandata, dok je Demokratska partija Albanaca osvojila jedan mandat.

Novoformirana makedonska stranka Levica predvođena univerzitetskim profesorom prava Dimitarom Apasievim osvojila je dva mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: