Završen sastanak Beograda i Prištine uz posredstvo EU FOTO

Brisel -- Nakon sastanka sa Žosepom Borelom i Miroslavom Lajčkom, predsednik Aleksandar Vučić učestvovao je na sastanku delegacija Beograda, Prištine i EU.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs
TANJUG/ BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Pročitajte još:

Varheji objavio sliku sa Vučićem, Tviter "poludeo" zbog knjige o Kosovu i Metohiji FOTO

Bilateralnom sastanku Vučića i glavnog EU pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine Borela prisustvovao je i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Delegaciju Prištine predvodi premijer Avdulah Hoti koji je prvi put u ulozi glavnog pregovarača u dijalogu Beogrda i Prištine sa albanske strane.

EU posrednici u dijalogu su šef diplomatije EU Žosep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Očekuje se da se prva runda ”fizičkog” nastavka dijaloga Beograda i Prištine završi oko 20 časova.

U Briselu pred ovaj sastanka poručuju da će se na stolu naći ”sva otvorena pitanja” u odnosima dve strane i da su ona prethodno dogovorena na video konfrenciji 12. jula.

U pitanju je prvi fizički sastanak u nastavku dijaloga Beograda i Prištine nakon 20 meseci pauze, ali i prvi sastanak predsednika Vučića sa Avdulahom Hotijem na čelu kososvke delegacije.

Razgovori Beogrda i Prištine u okviru Briselskog dijaloga vode se kao i do sada u zgradi Evropske službe za spoljne poslove, a predstavnicima medija je zbog mera zaštita od kovida 19 zabranjen pristup mestu održavanja razgovora.

Nakon sastanka očekuje se obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U ime EU rezultate razgovora će sumirati specijalni predstavnik Miroslav Lajčak u video poruci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu