Vučić o dijalogu: Plašim se da dižu sve veće barijere između nas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga brine, a to je video u Parizu i Briselu, pitanje mogućnosti albanske delegacije da sama donosi odluke.

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2020.

13:20

Vučić o dijalogu: Plašim se da dižu sve veće barijere između nas
EPA-EFE/ Georgi Licovski/ arhiva

On procenjuje da će Priština, zbog unutrašnjih razloga, podizati sve veće barijere između Albanaca i Srba.

Procenjuje i da će zbog unutrašnjih razloga Priština podizati sve veće barijere.

„Saslušanje Hašima Tačija u Hagu baca u senku sve, i to je jedina tema u Prištini, a dijalog im je formalna, birokratska tema“, ukazao je on.

Vučić je, na pitanje da li misli da sa predstavnicima Prištine može da uspostavi elementarno međusobno poverenje koje je potrebno za dijalog, rekao da nikada ne beži od uspostavljanja boljeg poverenja.

„Želim dobre odnose Srba i Albanaca, dva najveća naroda na Balkanu. Biće potrebno mnogo godina da do toga dođe. I mnogo truda i energije u to moramo da uložimo“, kazao je on.

Preneo je da su u Prištini na vladi razmatrali predlog novog zakona o zaštiti vrednosti i vrlina delovanja OVK, što znači da će svakog Srbina koji bi bilo šta rekao o delovanju OVK moći da privode i hapse, isto kao i vezano za Račak.

„Mislite da je s tim moguće da gradimo novo poverenje“, upitao je Vučić, tražeći odgovor od Brisela.

„Mi ćemo dati sve od sebe da poverenje i bolje odnose stvaramo“; kazao je on.

Novinarka sa Kosova, pre postavljanja pitanja, prenela je poruku Srba sa Kosmeta da Vučić ima bezrezervnu podršku u naporima za borbu za KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: