Tači u Hagu: Treći deo

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu predsednik Kosova Hašim Tači pojaviće se i u sredu, treći put u tri dana.

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2020.

10:11

Tači u Hagu: Treći deo
EPA-EFE Georgi Licovski

Saslušanje se nastavlja i posle još jedne runde od više od šest sati, koliko je u utorak kosovski predsednik proveo u Tužilaštvu.

Koha javlja da će saslušanje Tačija biti nastavljeno u sredu u 13 časova, a za razliku od ponedeljka kada je govorio pre nego što je ušao i posle napuštanja suda Tači to drugog dana boravka u Hagu nije učinio.

Jasno je da razgovori i saslušanje imaju sadržaj o kome trenutno ne znamo puno, to još nije sudski postupak, to je interni postupak tužilaštva, stoga ne treba da ima akreditovanog branioca, ali može da ima pravnog savetnika, prenosi Koha.

Predsednik Kosova od ponedeljka je u Hagu na saslušanju povodom optužnice protiv njega i Kadrija Veseljija zbog izuzetno ozbiljnih optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjene na Kosovu.

Tači je po dolasku u Hag rekao da je tamo zbog onoga što je sanjao i za šta se borio.

"Borio sam se za nezavisno, slobodno Kosovo zasnovano na jednakim pravima, multietničkom društvu i vladavini zakona. Spreman sam da se suočim sa novim izazovom i trijumfujem za svog sina, porodicu, narod i svoju državu”, poručio je Tači prvog dana boravka u Hagu.

On je tada poručio i da niko ne može prekrajati istoriju, da je ovo cena za slobodu i da veruje u mir, istinu i pravdu, podseća portal Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: