Crnogorska policija uhapsila pripadnika MUP Srbije

Crnogorska policija uhapsila je M. Z. (55), zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore, objavila je Uprava policije na "Tviteru".

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2020.

16:50

Crnogorska policija uhapsila pripadnika MUP Srbije
Foto: Depositphotos/belchonock

"Uhapšena osoba koja je pozivala na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Crne Gore. Osumnjičeni je zaposlen u MUP-u Republike Srbije i ima dvojno državljanstvo", navode iz policije.

Ističu da će crnogorska policijska uputiti zahtev prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ove osobe.

Ovo krivično delo je M. Z., kako se sumnja, izvršio tako što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom "Lista zadataka" u kojoj je, kako se navodi, u nameri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbednost Crne Gore, pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici, prenosi RTCG.

"M. Z. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode, te će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Osim toga, Uprava policije će uputiti zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ovog lica budući da on ima dvojno državljanstvo", navode iz policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: