Šešelj najavio kadrovsku "čistku" u SRS

Lider SRS izjavio je da problemi u stranci nisu nastali preko noći i da je pred strankom teška borba kako bi na političkoj sceni povratili pozicije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.07.2020.

17:14

Šešelj najavio kadrovsku
FOTO TANJUG/NIKOLA ANÐIC

U tom cilju, Vojislav Šešelj najavljuje novo kadrovsko pročišćenje već na sledećoj sednici Centralne otažbinske uprave .

“Sve što je trulo otpašće, to je godinama trunulo, nije se preko noći desilo”, rekao je Šešelj za Tanjug upitan da prokomentariše stanje u stranci.

Povodom pisanja medija da su Nemanja Šarović i Božidar Delić preneli da je deo funkcionera i članstva nezadovoljno Šešeljevim postupcima, podrškom sad već osuđenom Milutinu Jeličiću Jutki, i kako navode, trošenjem novca, ne na kampanju već na vozila, lider radikala odgovara da svi koji se oglašavaju u medijima sami sebe isključuju iz stranke.

"Samo ću na sledećoj sednici Centralne otadžbinske uprave, najvišeg organa SRS-a, konstatovati da su napustili stranku", rekao je Šešelj,

Lider radikala je dodao da nema šta više da se doda, jer na stranačkim organima može da se razgovara o svemu, a ne van stranke i u medijima.

Šešelj je rekao da je nedopustivo ići u javnost protiv stranke, sa izmišljotinama o džipu i sedam škoda, koje nemaju veze sa strankom i dodao da ta vozila nemaju veze ni sa njegovim ni sa stranačkim novcem.

"Sedam škoda nema veze sa strankom, nijednog dinara stranka nije dala, džip nije na moje ime", tvrdi Šešelj.

On je najavio tešku borbu, ali je optimističan.

“Borba će biti teška, imaćemo kadrovsko pročišćenje, imali smo jedno, i idemo dalje. Borimo se, što je teže više se čeličimo, a što nas ne ubije to nas ojača, a ovo nas nije ubilo niti će”, rekao je predsednik SRS.

Nemanja Šarovic od koga je Tanjug tražio komentar na navode u medijima pripisane njemu, odgovorio je da nije u Beogradu i da će odgovoriti za par dana, dok se Božidar Delić nije javio na poziv, niti odgovorio na poruku.

Na sednici Centralne otadžbinske uprave 7. jula za novog predsednika IO izabran je Ðurađ Jakšić, Miroljub Ignjatovic je izabran za sekretara IO, dok je iz SRS izbačeno desetak osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: