Ponovo tuča u tajvanskom parlamentu, opozicija zauzela salu

Poslanici glavne tajvanske opozicione stranke ponovo su danas zauzeli zgradu parlamenta, nakon što su se prethodno potukli sa kolegama iz vladajuće stranke.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.07.2020.

07:50

Ponovo tuča u tajvanskom parlamentu, opozicija zauzela salu

Opoziciona Kineska nacionalistička partija (KMT) ponovo je protestovala zbog nominacije Čen Ču, bliske saradnice predsednice Caj Ing za šefa vladinog nadzornog tela, prenosi Rojters.

Opozicioni poslanici potukli su se sa pripadniciima vladajuće Demokratske napredne stranke na stepeništu parlamenta, da bi na kraju uspeli da uđu u skupštinsku salu i zauumu govornicu, kako bi sprečili održavanje sednice na kojoj treba da bude potvrđeno imenovanje Čen.

Tajvan je poznat po čestim tučama u parlamentu, a 2014. godine stotine studenata nedeljama su bile u zgradi tokom protesta poznatog kao Pokret suncokret.

Ču Čen je tokom politička karijere provela šest godina u zatvoru, nakon što je kao jedan od istaknutih disidenata uhapšena 1979. godine u "incidentu Kaošsiung", poznatom i kao "incident Formoza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: