Plenković negativan

Hrvatski premijer Andrej Plenković obavio je testiranje na koronavirus i nalaz je negativan, saopšteno je večeras iz Vlade Hrvatske.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

23:52

Plenković negativan
Getty Images/Sean Gallup / Staff

"Predsednik Vlade Andrej Plenković obavio je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan", rekao je Hini portparol Vlade Marko Milić.

Plenković se testirao na prisutnost koronavirusa jer je u ponedeljak bio na sastanku sa ministarkom kulture i obrazovanja Blaženkom Divjak, kojoj je danas određena mera samoizolacije.

Plenković je u ponedeljak predsedavao šestom sednicom Nacionalnog saveta za uvođenje evra kao službene valute u Hrvatskoj, a na tom sastanku učestvovala je i Divjak, koja je danas posle konsultacija sa epidemiolozima dobila uput o samoizolaciji i testiranju na koronavirus.

Plenković se testirao, kako je u ranije danas rekao Milić, zbog odgovornosti koju ima na dužnosti premijera Hrvatske.

Negativan je i nalaz ministarke Divljak, preneo je portal Index.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: