Jedno od vojvođanskih žarišta pooštrilo mere: U javni prevoz više ne može bez maske

Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu je danas doneo novu naredbu, koja ima za cilj sprečavanje širenja koronavirusa na području Zrenjanina.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images/Al Bello
Getty Images/Al Bello

Do daljeg se odlažu sve javne manifestacije, skupovi i proslave na teritoriji Grada Zrenjanina.

Takođe, naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, sa održavanjem fizičke distance od minimum 1,5 metara, na teritoriji Grada Zrenjanina. Za sprovođenje ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 metara, uz propisane mere lične zaštite. Za sprovođenje ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici prostora

Privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost je naređeno da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu propisanih mera zaštite. Za sprovođenje ove naredbe zadužuju se privredni subjeti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.

Javno preduzeće "Gradska stambena agencija“ Zrenjanin mora da korišćenje kupališta "Peskara“ i "Tisa“ organizuje na način kojim se obezbeđuje bezbednost korisnika, a koje podrazumeva ograničen broj ljudi i poštovanje mera zaštite.

Javna ustanova "Sportski objekti“ Zrenjanin mora da na otvorenom i zatvorenom bazenu organizuje rad uz ograničenje broja posetilaca i primenu propisanih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena.

Obavezno je i korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara prilikom korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta.

Zaposleni u javnom gradskom prevozniku "Net Bus“ doo Zrenjanin ne smeju da dozvole ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

Pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća, naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Zrenjanina.

Merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene potaje obavezno, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

Naposletku, Gradska uprava Grada Zrenjanina mora da organizuje rad tako da nadležna odeljenja vrše nadzor nad primenom mera iz ove naredbe.

strana 1 od 249 idi na stranu