U bolnici u Smederevu dramatično, slobodna još 3 kreveta

Direktor Opšte bolnice u Smederevu, doktor Nenad Đorđević izjavio je Beti da je u toj ustanovi smešteno 159 pacijenata sa simptomima kovida 19.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

16:03

U bolnici u Smederevu dramatično, slobodna još 3 kreveta
Ilustracija: EPA-EFE/ STR

"Kod 60 pacijenata je potvrdjena infekcija, dok se za ostale čekaju rezultati testiranja. Imamo i desetak pacijenata sa obostranom upalom pluća, ali su nalazi pokazali da su oni negativni na kovid-19", rekao je dr Đorđević.

On je istakao da je deset pacijenata s teškom kliničkom slikom priključeno na respiratore.

"Najviše obolelih je životne dobi izmedju 40 i 60 godina, mada imamo i jednog pacijenta koji je 1999. godište", rekao je direktor bolnice.

Dr Đorđević kaže da je u poslednja 24 časa hospitalizovano devet kovid pacijenata i da trenutno u toj bolnici imaju samo tri slobodna kreveta.

"U našoj kovid bolnici se, osim Smederevaca, leče i pacijenti iz Beograda, Loznice i Pomoravlja. Bolnica je dobro snabdevena i opremljena svim neophodnim aparatima, lekovima i zaštitnom opremom. Svi medicinski radnici su zdravi i ulažu maksimalne napore da se pacijentima pruži adekvatna pomoć", rekao je Đordjević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: