Ako štab prihvati premijerkine predloge celu Srbiju čekaju dve nove mere

Zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji razmišlja se o uvođenju novih mera. Odluka će biti donesena danas po podne ili sutra ujutru.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

10:56

Ako štab prihvati premijerkine predloge celu Srbiju čekaju dve nove mere
Tanjug/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

To je juče najavila premijerka Srbije Ana Brnabić na pres konferenciji Kriznog štaba, koji se od juče ponovo redovno obraća javnosti u 15 časova, kao što je bilo u jeku epidemije korona virusa, piše beogradski list "Blic".

Premijerka je juče istakla da će Kriznom štabu predložiti obavezno nošenje maski na teritoriji cele zemlje, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Druga stvar koju će predložiti je zabrana organizovanih okupljanja, makar u naredne dve nedelje u svim lokalnim samoupravama.

Premijerka je objasnila da se mere donose u odnosu na to šta je najbolje za građane i zdravstveni sistem.

"Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mere iz marta i aprila, zato što mislim da je jako važno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida. Važno je da naučimo da je ovo pojedinačna borba svih nas", rekla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: