Novi problemi kod radikala: "Nema budućnosti za SRS sa Šešeljem"

Tenzije ne jenjavaju u Srpskoj radikalnoj stranci, nakon što je prošle nedelje došlo do sukoba na sednici Centralne otadžbinske uprave.

Izvor: Blic

Utorak, 14.07.2020.

22:24

Novi problemi kod radikala:

Tada je glavna tema bio džip kojim se lider te stranke Vojislav Šešelj vozi, a sada "škode".

U pitanju je pet do sedam crvenih "škoda fabija karavan" čije poreklo nije poznato, ali članstvo te stranke ističe da zna kome su auta podeljena.

"Šešelj ih je podelio. I to sinu Mihajlu, koji nema nikakve veze sa strankom, niti je bilo šta za partiju uradio. Potom Milici Šešelj, bivšoj snaji, odnosno bivšoj ženi najstarijeg sina Nikole, koji je javnosti poznat po učešću u rijalitiju "Parovi". Jednu "škodu" dobija Vjerica Radeta, koja nema položen vozački, pa je auto registrovan na mlađu sestru Željku, potpredsednicu RIK-a. Takođe "škodu" dobija i Ljiljana Mihajlović, poslanica, ali zapravo Šešeljeva sekretarica, javnosti poznata po stanu koji je pre 25 godina po dolasku radikala na vlast u Zemunu oduzet porodici Barbalić. I ovu "škodu" vozi njen sin. Data je i Andrijani Arnautović, nepoznatoj članstvu, koja je zvanično angažovana na Šešeljevom slučaju u Hagu, koji više nije aktuelan", navode izvori za Blic.

Nejasno je i kako su auta opravdana pred Agencijom za borbu protiv korupcije gde moraju da prijave sve promene, ali i poreklo.

Polemika se povela i oko višegodišnje Viber grupe ove stranke. Najpre su oni koji su kritikovali Šešelja izbacivani, ali su ih ostali članovi ubrzo vraćali. Zbog toga je ta grupa ugašena. Međutim, nedugo nakon toga napravljena je nova.

U toj grupi među kritičarima se našao i dugogodišnji član SRS i haški saborac general Božidar Delić. On je naveo da nema budućnosti za SRS sa Šešeljom.

"Šešelj će reći kome se ne sviđa, može da ode. On kaže da je stranka njegovo privatno preduzeće sa kojim on može da radi šta hoće. Srpskom narodu treba SRS. Naravno, bez Vojislava Šešelja i ostalih Šešelja", napisao je general Delić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: