Albanci od Vučića tražili mesto ministra i još funkcija FOTO

Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je šta je delegcija albanskih stranaka danas u Beogradu zatražila kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Utorak, 14.07.2020.

21:08

Albanci od Vučića tražili mesto ministra i još funkcija FOTO
FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

Kako je naveo, podneli su zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Arifi je na Fejsbuku napisao da je zajednička lista na izborima 21. juna "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" danas imala konsultacije s Vučićem o formiranju nove vlade Srbije i uključivanju Albanaca u nju.

"Danas smo predsedniku Vučiću jasno stavili do znanja položaj Albanaca u Preševskoj dolini. Ovaj put drugačije. Ako želi pokazati svetu koliko su evropski kao narod, sada je vreme da to i dokaže. Nema više reči. Da bismo mi Albanci postali deo Vlade, zahtevamo sledeće uslove: 1. Ministar Ministarstva lokalne samouprave; 2. Pomoćnik ministra ekonomije: 3. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete; 4. Predsednik Koordinacionog tela Čekamo odgovor!", napisao je Arifi.

Koalicija "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" je u pismu predsedniku Srbije napisala da je zainteresovana za integraciju Albanaca u državne institucije Srbije, za rešavanje problema u obrazovanju, za ekonomski razvoj regiona, za pitanje pravosudnih institucija i za punu integracija Albanaca u Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: