Bela kuća "ratuje" sa glavnim državnim epidemiolgom

Bela kuća sve više kritikuje američkog stručnjaka za infektivne bolesti Entonija Faučija usled porasta tenzija između Faučija i predsednika SAD Donalda Trampa.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.07.2020.

20:45

Bela kuća
Foto: EPA/Al Drago / POOL

Jedan zvaničnik Bele kuće juče je objavio listu izjava za koje smatraju da su problematične, piše BBC.

Među njima su Faučijeve promenljive preporuke za nošenje maski i upozorenja da je situacija u SAD sa koronavirusom ozbiljna.

U dokumentu koji je za vikend procurio iz Bele kuće, navodi se da je "nekoliko zvaničnika Bele kuće zabrinuto zbog broja puta kada je doktor Fauči pogrešio".

"Kada me pitate da li slušam savet doktora Faučija, moj odgovor je samo sa oprezom", rekao je danas savetnik Bele kuće Peter Navaro.

Primedbe dolaze usled primetnog skoka broja zaraženih koronavirusom u SAD.

Potvrđeno je preko 3,3 miliona slučajeva, a više od 135.000 ljudi je umrlo od kovida 19 širom zemlje, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

Fauči je više puta naglašavao da brzo popuštanje mera utiče na brže širenje zaraze, a suprotstavljao se i Trampovim izjavama da se epidemija u SAD smiruje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: