Isplivale mračne tajne gradonačelnika koji je pronađen mrtav

Seul -- Dok mnogi stanovnici Seula žale zbog smrti gradonačelnika Parka Von-Suna, javnost u Južnoj Koreji uzburkali su navodi da je seksualno uznemiravao sekretaricu.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ SOUTH KOREA OUT
EPA-EFE/ SOUTH KOREA OUT

Park, koji je u petak pronađen mrtav u jednom šumovitom delu Seula, bio je liberal i reformista, ali i borac za prava žena, a u jednom trenutku i potencijalni kandidat za učešće na predsedničkim izborima predviđenim za 2022. godinu.

Ne otkrivajući tačan uzrok Parkove smrti, policija je saopštila da nema razloga da se sumnja na ubistvo, a gradski zvaničnici izjavili su da je gradonačelnik ostavio oproštajnu poruku u kojoj je izrazio žaljenje i zatražio da njegovo telo bude kremirano.

Pravna zastupnica Parkove bivše sekretarice, koju je on navodno seksualno uznemiravao, izjavila je da je prijava protiv gradonačelnika zbog toga policiji podneta 8. jula, dan pre nego što je njegov nestanak prijavila njegova ćerka.

Ova advokatinja je rekla da je Park bivšoj sekretarici upućivao poruke i fotografije među kojima je bilo i onih čije se slanje smatra seksualnim uznemiravanjem, kao i da je gradonačelnik njenu klijentkinju izložio neželjenom fizičkom kontaktu, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 565 idi na stranu