Ispred Skupštine manji broj građana, među njima i Srđan Nogo FOTO

Nekoliko grupa građana okupilo se večeras oko 20 sati ispred Doma Narodne Skupštine, ali znatno manje nego prethodnih večeri.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.07.2020.

18:00

Ispred Skupštine manji broj građana, među njima i Srđan Nogo FOTO
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

Među okupljenima je i bivši član Dveri Srđan Nogo, koji je u medijima označen kao vođa demonstracija zbog čega je privođen i saslušavan u Tužilaštvu.

Okupljeni, raspoređeni u nekoliko grupa, mirno stoje ili sede na platou ispred Skupštine, povremeno dovikuju "ua", a može se videti po koji transparent poput "stop diktaturi", "mi ovo nismo birali"...

Manja grupa građana, uglavnom mladih, stoji uz postavljenu ogradu sa transparentima ispisanim porurukama u kojima se zahteva oslobađanje uhapšenih tokom nemira u demonstracijama.

Saobraćaj je trenutno zatvoren u oba smera, a pripadnika policije nema ispred Skuštine.

Kao i prethodnih večeri, na ulazu iz Kosovske ulice je desetak "marica" i nekoliko policijskih vozila, kao i kola Hitne pomoći.

Takođe, ispred Skupštine je i veliki broj novinara, fotografa i snimatelja.
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC
Ranije tokom dana, ispred Centralnog zatvora na poziv Demoratske stranke okupila se grupa pristalica opozicije sa zahtevom da se puste svi uhapšeni tokom protesta u Beogradu.

Oni su nosili transparente sa natpisima "Stop nasilju", "Hapsite lopove, a ne borce"...

Okupljenima se obratio predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC
Policija je u subotu uhapsila ukupno 42 osobe, kako je naveo direktor policije Vladimir Rebić, zbog vandalizma i nereda na protestima prosle sedmice

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: