"Policajci nisu napali okupljene, oni su intervenisali kada su im životi bili ugroženi"

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milana Stanić, obratio se pisanom izjavom javnosti povodom protesta koji se održavaju ispred Narodne skupštine.

Izvor: B92
Podeli
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kao razlog svog obraćanja, Stanić navodi podsticanje na mržnju prema policajcima.

"S obzirom da pojedini učesnici u javnom životu Srbije već danima podstiču ljude koji se okupljaju na protestima ispred Skupštine, na mržnju prema policijskim službenicima, želim da se obratim javnosti u ime svih svojih kolega", smatra Stanić.

Stanić porućuje da je posao policajaca da osiguraju bezbednost građana, da zaštite imovinu i obezbede poštovanje zakon, kao i da oni taj posao rade časno i profesionalno.

"Mi smo ti koji su u prethodnim danima na protestima trpeli nasilje. Nisu policajci napali okupljene, već su intervenisali i to tek kada su im životi bili ugroženi. Intervenisali tako da su omogućili da se oni, koji nisu učestvovali u nasilju, mogu udaljiti. Hapsili smo one koji su uništavali imovinu naše zemlje, linčovali policajce i ugrožavali bezbednost i okupljenih na protestu", poručio je Stanić.

Policajci, kako je naveo, uprkos svemu ne mrze nikoga.

"Čak i onima koji pribegavaju nasilju, želim ovim putem da poručim - na svako vaše psovanje naših majki, mi vašim majkama želimo dobro zdravlje i sreću. Na vaš patriotizam izražen u pevanju rodoljubivih pesama, poručujemo vam - mi smo živote za Srbiju dali. Na svaku našu polomljenu nogu, razbijenu glavu, prolivenu krv i modricu, mi žalimo zbog vaših povreda. Na svaki vaš napad na nas kamenicama, molotovljevim koktelima, bakljama, flašama i svim što vam dođe pod ruku, mi smo spremni i na odgovornost zbog naše primene sile, ukoliko je ima. Mi ni vas nikada nećemo mrzeti", smatra Stanić.

"Naša je sveta dužnost odbrana zakona i države Srbije i borba za svoj narod. I policija će štititi zakone naše zemlje, njene građane i imovinu“, zaključio je.

strana 1 od 249 idi na stranu