Novi slučajevi koronavirusa u gerontološkom centru "Srem" u Rumi

Blago pogoršanje epidemiološke situacije beleži se zbog novih slučajeva zaraze u Gerontološkom centru "Srem“ u Rumi, rekao je ministar rada Zoran Ðorđević.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.07.2020.

17:15

Novi slučajevi koronavirusa u gerontološkom centru
Getty Images/ Sean Gallup

On je za Tanjug rekao da je važno da su u toj ustanovi na vreme otkriveni oboleli korisnici i da su oni izolovani, odnosno smešteni u posebne prostorije, data im je terapija i da na sreću, nema težih kliničkih slika.

Prema podacima od prethodna dva dana, bilo je zaraženo sedam korisnika i 32 zaposlena u tim ustanovama u celoj Srbiji.

Ðorđević kaže da je problematično što zaposleni prilikom dolaska i odlaska sa posla moraju da budu izloženi različitim kontaktima, kao i van radnog vremena.

"Zato je važno poštovanje mera, odnosno da se zaposleni odmah po dolasku na posao pridržavaju svih mera“, kaže Ðorđević i dodaje da je Ministarstvo za vikend dalo nov nalog zaposlenima i direktorima u ustanovama da pažnja bude maksimalna, da se primenjuju sve mere i da na vreme jedni druge informišu ukoliko posumnjaju da mogu biti zaraženi.

Inače, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smeštaju se u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ðorđević dodaje da su posete u gerontološkim ustanovama i dalje zabranjene i da kada epidemiološka situacija bude povoljnija mere mogu da budu relaksirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: