Toplički okrug:U bolnici 31 osoba, kod 14 potvrđen virus

Na Infektivnom odeljenju bolnice “dr Aleksa Savić” u Prokuplju, koja je kovid centar za Toplički okrug, hospitalizovana je 31 osoba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2020.

12:02

Toplički okrug:U bolnici 31 osoba, kod 14 potvrđen virus
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann

Kod 14 je potvrđen koronavirus, a deo pacijenata će biti testiran u toku dana, kažu u toj zdravstvenoj ustanovi.

U poslednja 24 sata primljena su još četiri pacijenta sa simptomima koronavirus, a direktorka bolnice Snježana Arsić kaže da su svi pacijenti u stabilnom stanju, sa srednje teškom kliničkom slikom, a da su četiri pacijenta na kiseoniku.

Poslednjih dana, kako navode, u bolnici je najveći broj pacijenata sa simptomima kovid 19 iz Kuršumlije, a najmanji broj iz Blaca.

"Ono što je za nas najvažnije je da za sada nemamo pacijente sa teškim simptomima. Pratimo situaciju iz dana u dan, a nove pacijente testiramo na svaka dva dana", kaže Arsić.

U Domu zdravlja u Prokuplju, tokom vikenda pregledano je oko 30 građana sa simptomima respiratornih infekcija, poput kijavice, sa bolom u grlu, kašljem i povišenom telesnom temperaturom.

Jedan od njih je upućen na dalje bolničko lečenje, dok je jedan pacijent poslat u kućnu samoizolaciju i njegovo stanje će se pratiti narednih dana.

U Domu zdravlja u Kuršumliji, gde se osim Prokuplja jedino rade testiranja na koronavirus u Topličkom okrugu, u poslednjih pet dana od 13 testiranih, dve osobe su pozitivne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: