Vučić o KiM: Trudim se da izvučem najbolje što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da Srbiju očekuje teška borba za Kosovo i Metohiju.

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2020.

22:33

Vučić o KiM: Trudim se da izvučem najbolje što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo
EPA/ANDREJ CUKIC

"Nas čeka borba protiv koronavirusa i garantujem da ćemo pobediti, čeka nas teška bitka za Kosovo i Metohiju. Ovo je užasavalo naš narod. Naša zemlja je slabija, danas kada kažu Srbija negde u svetu, svi pričaju o zemlji u kojoj bukte neredi, besmisleni neredi. To je oslabilo poziciju našeg naroda u Srpskoj, Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da je komplikovana i teška situacija za nas po pitanju Kosova i ljudi koji to pojednostavljuju ne razumeju u kakvoj smo situaciji.

"Mnogo je teško. Moj posao je da pokušamo da nađemo najbolja rešenja, da probamo da se mirimo sa Albanicima, a da time ne ugrozima nacionalne inetres", rekao je Vučić.

Kako kaže, veliki je rivalitet između Evrope i Amerike po ovom pitanju.

"Trudim se da izvučem najbolje što možemo, da izgubimo najmanje što moramo, a šta god da kažem, samo ću da naštetim našim interesima", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: