Hašim Tači stigao u Hag

Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u Hag kao gost Specijalnog tužilaštva gde će sutra biti saslušan, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Izvor: Kosovo online

Nedelja, 12.07.2020.

19:24

Hašim Tači stigao u Hag
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Tači danas nije prisustvovao sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova kojim je predsedsavao kosovski premijer Avdulah Hoti.

"Prema našim izvorima Tači nije učestvovao na ovom sastanku, jer je oko 15 časova napustio aerodrom u Tirani kako bi stigao na sutrašnje saslušanje u Hag, gde će ga braniti britanski advokat Džefri Najs", javlja TV Kljan Kosova.

U optužnici se navodi da su Tači, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i drugi osumnjičeni za oko 100 ubistava.

Zločini predstavljeni u nacrtu optužnice uključuju stotine identifikovanih žrtava kosovskih Albanaca, Srba, Roma i političkih protivnika.

U decembru 2011. godine, švajcarski senator Dik Marti objavio je izveštaj Saveta Evrope u kome je navedeno nekoliko bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova koji su umešani u ratne zločine.

Skupština Kosova usvojila je zakon o osnivanju Specijalnog suda u avgustu 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: