"Grčka će učiniti sve što je u njenoj moći da Turska snosi posledice"

Grčka će učiniti sve da Turska snosi posledice zbog pretvaranja Aja Sofije u džamiju, rekao je prestavnik grčke vlade.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.07.2020.

23:04

Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

Predstavnik grčke vlade Stelios Pecas izjavio je u intervjuu za SKAI TV da će "Grčka učiniti sve što je u njenoj moći" da turske vlasti snose posledice zbog odluke da Aja Sofiju, spomenik pod zaštitom Uneska, ponovo pretvore u islamsku bogomolju, prenela je grčka nacionalna agencija ANA.

Stelios Pecas je ocenio da odluka turskog predsednika Redžepa Erdogana ima međunarodnu težinu i da će tako "prestupničko ponašanje i naneta uvreda imati odgovarajući, uzvratni odgovor".

Predstavnik grčke vlade je ukazao da je "Erdogan napravio istorijsku grešku i razdor koji se mora premostiti".

"Svako ko prekrši međunarodne propise i zakone devijantnim ponašanjem, snosiće štetne posledice", upozorio je Stelios Pecas.

U međuvremenu je grčki premijer Kirijakos Micotakis pokrenuo seriju međunarodnih kontakata povodom odluke turskih vlasti da se Aja Sofija ponovo pretvori u islamsku bogomolju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: