Žitelji ruskog grada pružili podršku pritvorenom guverneru

Hiljade stanovnika Habarovska, na istoku Rusije, danas je učestvovalo u protestnom maršu u znak podrške guverneru Habarovskog regiona Sergeju Furgalu

Izvor: Tanjug

Subota, 11.07.2020.

16:09

Žitelji ruskog grada pružili podršku pritvorenom guverneru

On je u pritvoru pred početak sudskog procesa na kojem će mu se suditi za organizovanje ubistava nekoliko preduzetnika.

Ubistva su se dogodila pre deceniju i po, a među tačkama optužnice koja je podignuta protiv Furgala nalazi se i organizovanje pokušaja ubistva još jedne osobe.

Kako navodi Rojters, Furgal je pritvoren u četvrtak i potom prebačen u Moskvu.

Popularni guverner predstavnik je Liberalno demokratske partije, a na funkciju je došao 2018. godine, pošto je na izborima ubedljivo pobedio protivkandidata iz redova vladajuće Jedinstvene Rusije.

Ako se dokaže da je Furgal kriv, što on negira, mogla bi mu biti izrečena i doživotna kazna zatvora.

Rojters prenosi da se na video snimcima sa protestne šetnje u Habarovsku mogu videti demonstranti koji nose transparente sa natpisom "Mi smo Sergej Furgal" i izvikuju parole kao što su "Furgal je naš izbor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: