Rebić: Povređeno 14 policajaca, uhapšena 71 osoba

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je uhapšena 71 osoba nakon sinoćnih incidenata tokom protesta u Beogradu.

Izvor: B92

Subota, 11.07.2020.

11:40

Rebić: Povređeno 14 policajaca, uhapšena 71 osoba
Printskrin: TV Prva/ arhiva

Kako je rekao, došlo je do brutalnog napada na policiju i zdanje Skupštine Srbije.

"Imate priliku da vidite dokle ide ta razularenost mase koja je bacala flaše, kamenice, baklje pa čak i suzavac na policajce koji su telima branili zdanje Skupštine - rekao je Rebić.

On je rekao da je bilans sinoćnjeg divljanja 14 povređenih policajaca, 71 uhapšen huligan, međusobni sukobi samih ekstremista i huligana kao i munjevita akcija policije u hapšenju osumnjičenog za dvostruko ubadanje nožem.

"Baš da se ne bi sutradan govorilo kako je policija reagovala uoči večeri sam dao nalog načelniku Staniću da policija deluje krajnje uzdržano i da reaguje samo u krajnjem slučaju, ukoliko su policajcima ugroženi život i telo", kazao je Rebić koji je podsetio da je reč o neprijavljenom protestu.

Rebić je rekao da je protest eskalirao oko 21 čas kada su huligani policajce i zdanje Skupštine zasuli bakljama, kamenicama, pa čak i suzavcem. On je podsetio da je policija telima štitila zdanje Skupštine pred brutalnim napadom i nezapamćenim nasiljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: