U Novom Pazaru preminule dve osobe; "Nastavljamo borbu"

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je jutros da je, nakon dramatične noći između četvrtka i petka, situacija u tom gradu nešto bolja.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.07.2020.

08:55

U Novom Pazaru preminule dve osobe;
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann

Preksinoć je preminulo 10 osoba, dok su noćas umrle dve osobe.

Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata na mehaničkoj ventilaciji i tri na neinvazivnoj, rekao je Đerlek, navodeći da su u poslednja 24 sata bila dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš.

"Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti", rekao je Đerlek za RTS.

Prema njegovim rečima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante.

Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

"Prema rečima direktora, tamo se primećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Juče je u sve četiri kovid ambulante pregledano 175 pacijenata. Daleko smo od dobrog stanja, ali svaki milimetar napred znači", rekao je Đerlek.

Dodaje da je u Tutinu za sada situacija pod kontrolom.

"Nije tako crno kao što smo mislili, nemamo pritisak pacijenata odande. Ne daj bože i da se desi nešto, imamo alternativu i kapacitete i da primimo još pacijenata iz Tutina i Sjenice", rekao je Đerlek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: