Đurić: Đilasova lažna briga o KiM

Dragan Ðilas je naprasno počeo da iskazuje lažnu brigu za KiM, rekao je potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.07.2020.

20:12

Đurić: Đilasova lažna briga o KiM
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bs

Dragan Ðilas je naprasno počeo da iskazuje lažnu brigu za KiM, jer u vreme kada su njegove stranačke kolege gubile i uzmicale na svim poljima u borbi za južnu srpsku pokrajinu, on je bio previše zauzet bogaćenjem na račun građana da bi ga zanimalo bilo šta osim sopstvenog bogaćenja, izjavio je večeras potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić.

"A da ga je interesovalo Kosovo i Metohija, mogao je da pita Borisa Tadića, Vuka Jeremića i Borka Stefanovića zašto postavljaju sumanuto pitanje Međunarodnom sudu pravde na koje su dobili odgovor da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova legalna ili zašto su izmestili razgovore o našoj južnoj pokrajini iz okrilja UN na teren EU, zašto su doveli kosovske carinike tamo gde nikada ni carine ni granice nije bilo", navodi Ðurić u odgovoru na Ðilasovo otvgoreno pismo predsedniku Srbije u kojem pita šta je zastupao na video samitu u Parizu.

Mogao je da pita još štošta, da ga je interesovalo bilo šta osim ličnog bogaćenja, kaže Ðurić i poručuje lideru SSP da zato danas neka ne poziva na odgovornost one koji su sprečili članstvo samoproglašenog Kosova u brojnim međunarodnih organizacijama i izdejstvovali silna povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.

"I umesto što on i njegove zamlate javno glume brigu za budućnost naše južne pokrajine, a ispod žita puštaju Mlađana Ðorđevića da svojim spletkama otežava odbranu srpskih nacionalnih interesa svuda tamo gde su oni ugroženi, trebalo bi da se pokriju ušima i mole da im sva zlodela koja su činili i čine neće doći na naplatu", zaključuje Ðurić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas zatražio je danas, u otvorenom pismu, od Vučića da prenese javnosti šta je rekao na samitu o dijalogu Beograda i Prištine sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ðilas je naveo da smo "videli šta Albanci traže" i upitao preddednika Srbije šta je on tražio ili predložio na samitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: