"Nošenje maski treba da postane automatsko kao vezivanje pojasa"

Škotska premijerka Nikola Stardžen izjavila je da nošenje maski treba da postane jednako automatsko kao i stavljanje sigurnosnog pojasa u kolima.

Izvor: B92

Petak, 10.07.2020.

16:03

EPA/FRASER BREMNER / SCOTTISH DAILY

Ona je to rekla u trenuku kada je nošenje maski postalo obavezno u prodavnicama i u javnom prevozu širom Škotske, preneo je BBC.

Stardženova je navela, da s obzirom na to da su prodavnice zatvoren prostor, u njima bi trebalo nositi maske, jer postoji sve više dokaza da nošenje maski moze imati ulogu u zaustavljanju prenošenja virusa.

"U doglednoj budućnosti, ono što govorim ljudima, jeste da nošenje maski u prodavnici ili javnom prevozu treba da postane jednako automatsko kao i stavljanje sigurnosnog pojasa kada uđemo u automobil", istakla je škotska premijerka.

Ona je, međutim, dodala da je nošenje maski u restoranu ili pabu teže sprovoditi iz, kako je rekla, "očiglednih razloga".

Nikola Stardžen je navela i da u Škotskoj drugi dan zaredom nema smrtnih slučajeva.

U Škotskoj je od korona virusa ukupno preminulo 2.490 osoba, a regitrovano je još 18 novozaraženih u poslednjih 24 časa.

Stardženova je izjavila da je to najveći porast pozitivnih slučajeva u poslednje tri sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: