Stižu dojave o zaraženima, svi granični prelazi Srbije "na nogama"

Od nedavno putnici koji ulaze u Srbiju detaljnije se proveravaju i na drumskim prelazima, a ne samo na aerodromima, kako je bilo do sada.

Izvor: Blic, RTS

Petak, 10.07.2020.

11:05

Stižu dojave o zaraženima, svi granični prelazi Srbije
Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

Ministarstvu zdravlja danas je stigla najava da će u određeno vreme granični prelaz Horgoš preći osoba koja je u Mađarskoj evidentirana kao kovid pozitivna, piše RTS.

Sličnu informaciju dobiće sanitarna inspekcija ovog ministarstva od grčkih vlasti, onoga dana kada se naši putnici koji su na Halkidikiju, Eviji i drugim turističkim mestima bili pozitivni na kovid test budu vraćali kući.

Kako se navodi, o svim putnici koji imaju simptome ili su zaraženi, a ulaze u našu zemlju, mora se znati sve i opni su pod stalnom kontrolom, bez obzira na to da li su naši ili strani državljani.

Ti putnici se potom smeštaju u adekvatnu zdravstvenu insistuciju i prema njima se preduzimaju sve mere propisane protokolom, prenosi dalje "Blic".

Takođe, ističe se i da je povećan nadzor na svim granicama, a svi sumnjivi odmah se šalju na Institut za javno zdravlje gde im se uzimaju anamnestički podaci, podaci o tome koliko su dugo bili van zemlje, gde su tačno bili i da li su imali kontakte sa obolelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: