Upozorenje prvog čoveka SZO: Virus ubrzava

Pandemija koronavirusa se i dalje ubrzava, a većina zemalja još nije uspela da je stavi pod kontrolu, upozorio direktor SZO.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2020.

13:50

Upozorenje prvog čoveka SZO: Virus ubrzava
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Tedros Gebrejesus je ukazao na to da je od više od 11,8 miliona slučajeva u svetu, koliko je prijavljeno toj organizaciji, polovina potvrđena u proteklih šest nedelja.

Ocenio je da je pandemija korona virusa otkrila nejednakosti, globalno i u pojedinačnim državama, kako u medicinskom sistemu, tako i šire u društvu, prenosi Gardijan.

"Obično se kaže da zarazne bolesti ne znaju za granice. One ne mare za političke razlike niti za one između zdravlja i ekonomije, života i preživljavanja. Pandemija kovida-19 ih je sve izbrisala", rekao je Gebrejesus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: