Jedan grad upozorava: Moguć i treći talas

Vlasti Hongkonga koji se uspešno borio sa pandemijom koronavirusa, sada upozoravaju na moguć "eksponencijalni rast" novih slučajeva.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2020.

09:20

Jedan grad upozorava: Moguć i treći talas
Christopher Furlong, Getty images, Ilustracija

Od nedelje Kovid 19 dijagnostikovan je kod 65 lica, uključujući 31 lokalno prenet slučaj što se naziva "trećim talasom" pandemije u Hongkongu.

Zaraženi su taksisti, radnici u restoranima, medicinari i korisnici staračkih domova, prenosi CNN.

"Moguće je da bi to mogla biti velika epidemija. Moguć je iznenadni eksponencijalni rast broja slučajeva", rekao je doktor Čuang Šuk-kvan iz Centra za zaštitu zdravlja.

U Hongkongu je od početka epidemije registrovano 1.324 slučajeva virusa a preminulo je samo sedam osoba.

Razlog za takav uspeh grada u suzbijanju Kovida je uvođenje karantina za dolazak iz inostranstva, efikasno praćenje kontakata, spregmnost građana da nose zaštitne maske, poštuju mere higijene i socijalne distance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: