U RS 144 dece obolelo

U Republici Srpskoj koronavirusom je od početka epidemije zaraženo ukupno 144 dece.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2020.

11:25

U RS 144 dece obolelo
kornienkoalex/depositphotos

To je izjavio načelnik Klinike za dečje bolesti na Univerzitetskog kliničkog centra RS-a Vladimir Mirošljević. Prema njegovim rečima, 69 dece je starosti do četiri godine i 75 uzrasta od pet do 15 godina.

Mirošljević je za RTRS rekao da je njihovo zdravstveno stanje dobro, te da trenutno na Klinici za dečje bolesti nije hospitalizovano nijedno zarazeno dete.

Mirošljević je istakao da podaci o broju zaražene dece u RS-u nisu zabrinjavajući jer je zaraženo malo više od dva odsto, što je u skladu sa procentom na globalnom nivou.

"Poslednja tri pacijenta u RS-u su bebe do mesec dana, što govori da su se zarazili od roditelja koji su uneli virus u porodicu", naveo je Mirošljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: