"Opština je postala Šilerova, isteraćemo kriminalce iz nje" VIDEO/FOTO

Ispred Skupšitne opštine Budva jutros umalo nije došlo do fizičkig obračuna kada je odbornik DF Janko Dimić pokušao da uđe u zgradu, prenose Vijesti.

Izvor: Vijesti

Četvrtak, 09.07.2020.

11:01

Default images

Kako navodi taj portal, Dimić je pokazao svoju odborničku legitimaciju i zatražio od policije da postupi po zakonu i pusti ga da udje u Skupštinu opštine, što su pripadnici privatnog obezbeđenja spriječili.

Došlo je do komešanja, a potom je u nameri da uđe i ode u skupštinsku službu sprečen i Krsto Radović, koga je odbornička većina smenila 11. juna sa funkcije predsednika Skupštine opštine.

Pripadnici privatnog obezbeđenja praveći živi zid telima su sprečili da u Opštinu uđu i odbornici Mijomir Pejović ( Demokrate), Đorđije Vujović (DF) , kao i Marko Marković i Nikola Jovanović koji su voljom odbornika DPS, SD, Crnogorske i Stevana Džakovića smijenjeni sa mjesta potpredsjednika Opštine i šefa kabineta predsednika.

Nakon što policija nije sklonila privatno obezbeđenje i omogući mu ulazak u Skupštinu, Dimić je Opštinu uporedio sa kućom Zemunskog klana u Šilerovoj.

"Mi je nećemo srušiti, ali ćemo kriminalce iz nje isterati", kazao je Dimić i zatražio od policije da ona kaže da li se odbornicima ne dozvoljava ulazak”, pitao je Dimić.

On je kazao da nije nasilan i da samo želi u skladu sa zakonskim propisima da preda papire u skupštinsku službu.

Mijomir Pejović je tada zapitao policijskog starješinu šta onda kordon policije radi na ulazu u Opštinu, ako privatno obezbeđenje je to koje spriječava ulazak.

"Ako je ovo služba obezbeđenja, šta ćeš ti tu. Kažite nam , šta radi policija. Ti si pristao da praviš paravan privatnom obezbeđenju, koje štiti mafiju”, poručio je Pejović.

Radović je kazao da im je sinoć stigao mail od samozvane predsednice Anđele Borilović (Ivanović) o zakazivanju” nekakve sednice u subotu”.

"Kao predsednik Skupštine nisam zakazao nikakvu sednicu i odbornici traže da odu u skupštinsku službu da vide o čemu se radi. Molimo da dozvolite da uđemo. Vi čuvate ljude u izvršenju krivičnog dela. Dajte nam napismeno ko vam je naredio da ne možemo ući, da li takozvana predsednica, da li Snežana Kuč ili šarlatan Divanović. Đe je pečat, đe je potpis da ne možemo ući. Policija radi po usmenim naređenju nekog privatnog obezbjeđenja. Policija treba nas da čuva, a ona čuva bitange koje su uzurpirale vlast” kazao je Radović.

Mijomir Pejović je tada zapitao po kojim merilima odbornice Snežana Kuč (DPS) i Anđela Borilović (Ivanović) mogu da budu u skupštinskoj službi, a ne i ostali odbornici.

Radović: Rađenovićevi ljudi upravljaju Opštinom

Radović je ponovo pročitao imena svih odbornika i funkcionera odgovornih za haos u Budvi, ali i podsetio javnost da sada Opštinom upravljaju kadrovi Lazara Rađenovića.

"Snežana Kuč je možda i najhrabrija i najiskrenija osoba je prije nekoliko mjeseci u parlamentu priznala da je ponosna što joj je Sveto Marović bio šef, što joj je Lazar Rađenović bio predsjednik Opštine i što je taj sistem tako funkcionisao. Ona se nije odrekla njih, nije se odrekla kriminala. Međutim ovi ostali, koji su se pravili fini ove tri i po godine, kako oni nisu znali, su lagali. Oni su i znali i htjeli, i to potvrđuje da su sada nastavili kontinuitet Lazara Rađenovića. Njegov kadar je takozvani predsjednik Divanović, njegov specijalac Tanja Kažanegra je postavljena za sekretarku za društvene djelatnosti", kazao je Radović.

Kako funkcioniše kriminalna banda, kako je kazao, potvrđuje i imenovanje sekretara za investicije.

"Dragan Vukadinović koji je bio direktor WTE otpadne vode, kada je napravljena najveća pljačka Opštine Budva sada umjesto Mladena Mikijelja postavljen za sekretara za investicije. On je direktno nadležan za projekat gdje se kralo i protiv koga je policija 2015. podnijela krivičnu prijavu. Zamislite taj paradoks. Naravno, moram pomenuti i šeficu Rađenovićevog kabineta , Jelenu Baštricu koja je sada šefica Divanoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: