Danas više novozaraženih među zaposlenima, nego među korisnicima domova za stare

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za odrasle i stare koronavirus je danas potvrđen kod osam korisnika i 29 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo rada.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty Images/Scott Olson
Ilustracija: Getty Images/Scott Olson

Prisustvo virusa kovida 19 potvrđeno je u Gerontološkim centrima Obrenovac, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice", Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Takođe virus je potvrđen i u Centrima za socjalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Kragujevcu, potom Gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce", u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Lipovački odmor", Beograd.

Ukupno je do sada izlečeno 640 korisnika i 230 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje i o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 249 idi na stranu