Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme; Nasiljem se ne preuzima vlast

Tri ključne teme s Makronom - sutrašnji samit, bilateralni odnosi i budućnost Evrope i Srbije u Evropskoj uniji, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2020.

23:50

Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme; Nasiljem se ne preuzima vlast
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

View this post on Instagram

"Predsednik @emmanuelmacron pokazao je ogromnu pažnju prema Srbiji, setio se svoje posete Beogradu i emocije koju je doživeo sa svojim srpskim prijateljima i domaæinima. Razgovarali smo o tri kljuène teme, jedna je sutrašnji samit i uopšte odnos izmeðu Srba i Albanaca i rešenje kosovsko-metohijskog problema. Druga tema su naši bilateralni odnosi i treæa tema bila je sa kljuènim osvrtom na evropski put Srbije. Obavestio sam i predsednika Makrona da Srbija prihvata novu metodologiju u pristupim pregovorima sa EU. Veoma sam zahvalan na neverovatnom gostoprimstvu predsedniku Makronu sa kojim se uvek dobro razumem i èini mi se da veoma dobro shvata poziciju Srbije."- Predsednik Vuèiæ nakon sastanka sa predsednikom Republike Francuske @emmanuelmacron.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Vučić je nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom izjavio je da je sat i po razgovarao sa Makronom u četiri oka.

"Moram da kažem da me je odveo u odaje koje nisu zvanična kancelarija, pa sam mogao da vidim posebne sobe za francuske redsednike. Setio se emocija koje je doživao u Beogradu. Pokazao je izuzetno gostoprimstvo", kaže predsednik Srbije.

Kako je dalje naveo, oni su razgovarali o tri ključne teme: sutrašnjem samitu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i o budućnosti Evrope i Srbije u Evropskoj uniji.

"Moram da kažem da se mi dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim jezikom", dodaje.

Od ključnog značaja je i da sam učio od Makrona kako on vidi Evropu i svet u budućnosti, sa ključnim osvrtom na evropski put Srbije, dodao je Vučić.

“Mi se dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim i jednostavnim jezikom. Ne razumem uvek formalan birokratski rečnik, ali Makrona uvek dobro razumem…”, rekao je Vučić.

Kada je reč o sutrašnjem samitu o KiM, u organizaciji Nemačke i Francuske, Vučić je rekao da nije siguran da će moći da se usvoji zajednička izjava.

“Govorio sam strateški i šta mislim da se zbivalo i šta može da se dogodi u budućnosti”, rekao je Vučić.

Govoreći o protestima Vučić je rekao da neće biti reakcije policije ako ne bude nasilja.

"Glupo je demonstrirati zbog korone, ali ako hoće, protestujte koliko god hoćete, samo ne dirajte policiju. U Srbiji je garantovano pravo na okupljanje, a vlast se uzima na izborima. Neću da govorim o svim lažima, samo je važno da je mirno, ako hoćete i za vreme korone, u redu", kaže Vučić.

"Glupo je da demonstrirate kada imate zarazu koronavirusa", naveo je Vučić i dodao da nikom neće biti dozvoljeno da nasiljem zauzima vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: