Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati, završena radna večera FOTO/VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 09.07.2020.

19:57

Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati, završena radna večera FOTO/VIDEO
Printskrin: Instagram/buducnostsrbijeav

Makron je dočekao Vučića u Jelisejskoj palati uz Republičku gardu.

Podsećamo, Vučić je najavio razgovor sa Makronom kao veoma važan.

Govoriće se o više najaktuelnijih tema, od bilateralnih odnosa, EU puta Srbije, do pogleda na sveukupno uređenje Evrope i sveta.

Na objavljenim fotografijama na Vučićevom Instagram nalogu vidi se da su srpski i francuski kolega u dobrom raspoloženju tokom srdačnog dočeka.
U centru pažnje razgovora dvojice lidera iza zatvorenih vrata je dijalog Beograda i Prištine, a, kako je najavljeno, razgovaraće i o evropskom putu Srbije, bilateralnim odnosima dveju zemalja, pandemiji koronavirusa.

Posle sastanka dveju delegacija, usledila je radna večera, koju je Makron organizovao u čast predsednika Vučića.

Reč je o vrlo važnom susretu na kome će prdsednik Vučić sigurno tražiti podršku i razumevanje za srpske interese od predsednika Makrona, koji je više puta izjavio da Srbija i njen predsednik u njemu imaju iskrenog prijatelja.

Predsednik Vučić će sutra učestvovati na video-samitu posvećenom kosovskom pitanju koji je Makron organizovao zajedno sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel.

Na samitu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajcvak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Za nedelju 12. jula planiran je sastanak u Briselu predsednika Vućića sa Hotijem, a uz prisustvo Borela i Lajčaka.

Radna večera

Nešto posle 21 sata, na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavljeno je da je u toku adna večera predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.
Večara je nešto pre 23 časa završena, a Vučić je na Instagramu objavoo da završavaju divno veče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: