Brnabić o tome zašto nije poslušala Vučića

Nakon što je Krizni štab doneo mere, koje nisu uključile policijski čas, premijerka Brnabić odgovorila je zašto nije uveden iako je predsednik bio za uvođenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2020.

14:32

Brnabić o tome zašto nije poslušala Vučića
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/b

Na pitanje novinara nakon sednice Kriznog štaba, zašto nije poslušala predsednika Srbije Aleksandra Vučića o uvođenju policijskog časa, premijerka Ana Brnabić nije negirala da je predsednik u pravu. Ipak, istakla je, drugi su razlozi zašto na kraju u Beogradu nije uvedena zabrana kretanja tokom vikenda.

"Mislim da je predsednik u pravu, da smo uveli zabranu kretanja, imali bismo sigurne rezultate. Sa druge strane, za to je potrebno da se uvede vanredno stanje na teritorije čitave Srbije. Mi u ovom trenutku imamo veći broj lokalnih samouprava tamo gde nemamo problem, nego gde imamo", odgovorila je Brnabićeva.

Istakla je, nema boljeg rešenja od poštovanja mera od strane građana.

"Ne postoji taj zdravstveni sistem koji može da uradi ako ljudi neće da poštuju mere. Moramo da pustimo ljude da žive, ovo će dugo još trajati", rekla je ona, objasnivši da bi trpela i privreda, i dodala:

"Ne kritikujem građane Srbije. Ja nisam bila dovoljno discplinovana u nekim situacijama. Videla sam šta može da se desi, videla sam kolege koje su bile bolesne."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: