Devojka tužila prodavnicu: Zbog hidžaba joj na kafi napisali "ISIS" FOTO

Devetnaestogodišnja devojka iz Minesote tužila je prodavnicu Target zbog diskriminacije nakon što je na njenoj čaši iz "Target Starbaksa" ispisana reč "ISIS".

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

17:14

Devojka tužila prodavnicu: Zbog hidžaba joj na kafi napisali
Ilustracija: EPA-EFE/ ARMANDO BABANI

Naime, radnica je umesto imena devojke muslimanske veroispovesti, napisala "ISIS" što se odnosi na terorističku grupu.

Stoga je Ajša odlučila da prijavi slučaj Ministarstvu za ljudska prava u Minesoti, a zastupa je Veće za američko-islamske odnose u Minesoti, prenosi portal Kliks.

Ajša je rekla da se osećala odbačeno zbog njenih verskih uverenja nakon što je videla natpis koji se povezuje s teroristima poznatim po radikalnim uverenjima i nasilju.

"Kada sam to videla, preplavile su me emocije. Osećala sam se poniženo, to je reč koja uništava reputaciju muslimana širom sveta. Ne verujem da je nešto ovako prihvatljivo u današnje vreme", izjavila je Ajša.

Incident se dogodio 1. jula, a ona je osim hidžaba nosila i zaštitnu masku zbog pandemije koronavirusa. Zaposlenoj u "Target Starbaksu" je nekoliko puta ponavljala svoje ime.

"Kada me je pitala za ime, polako sam joj ponovila nekoliko puta. Nemoguće je da je čula 'ISIS'. Ajša nije nepoznato ime, ponovila sam ga nekoliko puta", izjavila je devojka.

Radnica joj je odgovarala da nije dobro čula ime, piše CNN.

Nakon što je Ajša razgovarala sa supervizorom, dobila je besplatno piće i vaučer od 25 dolara, a potom su je ispratili članovi osiguranja. Supervizor joj je rekao da se greške ponekad dogode s imenima.

CAIR-MN je zatražio otkaze za dvoje zaposleih koji su učestvovali u incidentu, a Ajša se žalila i "Targetu".

O incidentu se oglasio i "Starbaks", a portparol kompanije je rekao da se poslovnica nalazi u "Targetu" te da njome u potpunosti upravlja upravo "Target".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: