Dodik: Protesti u Srbiji idu na ruku njenim neprijateljima

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmereni na destabilizaciju Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.07.2020.

11:58

Dodik: Protesti u Srbiji idu na ruku njenim neprijateljima
Ale_Mi/Depositphotos

Prema njegovim rečima, protesti idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda.

Dodik je pozvao sve učensike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mesto gde se rešavaju bilo kakvi problemi, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, a prenosi Srna.

"Sve probleme, ako postoje, treba rješavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku", istakao je Dodik.

On je ocenio da sve političke snage u Srbiji treba da se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako "dešavanje" ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Podsetio je da je pandemija virusa korona zahvatila ceo svet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Tako je, dodao je, i Srbija uvela rigorozne mere s jedinim ciljem da suzbije širenje virusa i zaštiti zdravlje građana.

"To nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mesto da se problemi iznesu i reše, a to su institucije države", poručio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: