Umrlo 11 osoba, zaraza potvrđena kod 357 osoba; "Drugi najgori dan"

U Srbiji je prema poslednjim podacima preminulo 11 osoba od posledica zaraze koronavirusom, a otkriveno je 357 slučaja zaraze.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

15:20

Umrlo 11 osoba, zaraza potvrđena kod 357 osoba;
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann

Na respiratorima nalazi se 118 osoba.

U poslednja 24 časa testirano je 8.567 osoba.

Ukupno je u Srbiji do sada registrovano 17.376 potvrđena slučaja kovida 19.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku je 3.173.

Od početka epidemije u Srbiji je zabeleženo 341 smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom, a procenat smrtnosti je 2 osto.

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića ovo je drugi najteži dan u Srbiji po pitanju broja zaraženih od koronavirusa.

On je na konferenciji za novinare rekao da će najverovatnije biti pooštrene mere, bez policijskog časa.

Kako je dodao "sutra će verovatno doneti odluku da se mere pooštre, ali da ne bude policijskog časa."

Istakao je da je on protiv toga da ne bude uveden policijski čas.

"Posle svega što je sinoć bilo, za mene bi bilo sramota da pod pritiskom batinaša i huligana odstupim od mojih reči. Snagu našeg tima pokazuje to da ne odlučujem ja, nego moram da poštujem mišljenje mojih prijatelja i kolega. A i ne mogu sam da uvedem vanredno stanje. Mi nemamo lek za koronu, nema ga nikog. Nema ni vakcine. Sasvim sigurno da lek za ovo društvo nisu noževi, kamenice i molotovljevi kokteli. Zato bih samo zamolio ljude da se ponašaju disciplinovano, pogotovo u Beogradu. Tu više nemamo rešenja", izjavio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: