Sudije i tužioci traže utvrđivanje inicijatora nasilja

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije je osudilo sinoćno nasilje na ulicama Beograda i bezočno ponašanje pojedinaca.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

11:15

Sudije i tužioci traže utvrđivanje inicijatora nasilja
JanPietruszka/Depositphotos

UST podseća da se svaka prekomerna upotreba sile mora ispitati i kazniti.

Ovo strukovno udruženje očekuje da državni organi, u skladu sa zakonom, efikasno procesuiraju uhapšena lica, kao i da utvrde ko su inicijatori nasilja na ulicama Beograda i ispred Republičke skupštine.

Smatra da pojedinci koji su sinoć nasrnuli na druge građane, novinare, policiju, institucije i državno uređenje Republike Srbije, bez trunke obzira prema ljudskim životima, privatnoj i javnoj imovini, javnoj bezbednosti i trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

UST nalazi da je to nasilje i upad u državne institucije zapravo atak na osnovne demokratske principe društva i vladavinu prava, napominjući da je primentno da se pojedine nevladine organizacije ne oglašavaju ovim povodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: