Čedomir Jovanović: Šta nije jasno?

Lider Liberalno demokratske partije oglasio se povodom sinoćnih protesta ispred Narodne skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

19:06

Čedomir Jovanović: Šta nije jasno?
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

On je istakao da je smo "noćas, više nego ikad, bili bliži slici Srbije koja sama sebi lomi kičmu".

"Noćas smo kao društvo, više nego ikad, bili bliži slici Srbije koja sama sebi lomi kičmu, što je oduvek bio cilj svih naših neprijatelja. I kada je pred Miloševe noge pala Karađorđeva glava. I kada su u Majskom prevratu 1903. pred Karađorđevićima pale glave svih Obrenovića. I kada nije pala Miloševićeva glava jer je to zavisilo od nas a ne od njih. I kad je pala Zoranova glava jer smo im mi njihovu ostavili na ramenima zato što nismo, kako oni sebe zovu, 'bratstvo u krvi', ni zlo poput njih", napisao je na svom Fejsbuk profilu.

Jovanovič isitiče da nisu isti oni koji su popustili mere pod pritiscima političkih protivnika i oni koji su to popuštanje ultimativno zahtevali.

"Nisu isti oni koji su popustili mere pod pritiscima političkih protivnika, napaćenih ljudi koji su davno prestali i sebe da slušaju, ekonomije ili izbora, sa onima koji su prekjuče to popuštanje ultimativno zahtevali, rušeći vanredno stanje, da bi juče paradirali sa krivičnim prijavama protiv onih koji su im ispunili želju „i tako žrtvovali ljude, ostavljajući ih na milost i nemilost koroni“, dok danas pozivaju na ulične borbe protiv diktature trodnevnim karantinom (dok u istom trenutku više od pet miliona stanovnika Melburna mirno odlazi u šestonedeljni karantin, pošto je vlast saopštila da je to jedini efikasan odgovor na virus koji je u prethodnom danu registrovan kod 192 osobe)", poručio je on.

Pita se i da li smo "pristajući na prošlu noć, našoj deci oduzeli pravo na život drugačiji od našeg".

"Šta nije jasno? Da, pristajući na prošlu noć, našoj deci oduzimamo pravo na život drugačiji od našeg? Da mi, umesto najgorih među nama, postajemo dželati dečjih života koji smo stvorili", zaključuje Jovanović.

ŠTA NIJE JASNO? Prvi put od odlaska u bolnicu, èuli smo se sa Èedomirom Jovanoviæem. Prièali smo o situaciji u zemlji,...

Posted by Èedomir Jovanoviæ on Wednesday, July 8, 2020

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: