"Kao heroje protesta predstavili osuđivana lica, čoveka kojeg zovu Robija" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država zaštiti pristojnu Srbiju, te da to nisu oni koji su predstavljeni kao heroji na protestu.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

15:16

Foto: Printscreen/TV B92

Vučić je u obraćanju novinarima rekao da je na protestu sinoć učestvovao mladić koji ima lošu prošlost i osuđivan je za mnoga krivična dela.

"Sinoć su kao heroja predstavili čoveka koji je rekao da je njegov otac preminuo od koronavirusa jer nije bilo dovoljno respiratora u KBC "Zemun". To je notorna laž. Koristili su i intezivne i neintezivne metode. O tome postoje protokoli", poručio je Vučić i naglasio da je u pitanju osuđivano lice.

Vučić je za čoveka koji se predstavio kao "poljoprivrednik iz Nove Pazove" rekao da ga zovu "robija".

"To vam sve govori", poručio je Vučić.

Vučić kaže da su ti mediji iznosili brojne neistine kako bi se napravila šteta Srbiji i da su tako kao heroja predstavili čoveka čiji otac navodno preminuo jer nije bilo respiratora u pomenutnoj bolnici, što je, kaže, "jeziva laž" pošto su lekari koristili i invazivne i neinvazivne metode i prebacivali tog čoveka u intenzivnu negu sa respiratorom.

"Sve su radili što treba i borili se za njega do poslednjeg sekunda", dodao je Vučić.

Kaže da je Zemunska bolnica druga ili treća u Srbiji po broju respiratora i da nikada nijedan respirator tu nije nedostajao.

Vučić dodaje i da je taj momak osoba vrlo loše prošlosti, osuđivana za prerkšajna i krivična dela, kao i da je ta osoba stavljala prst u usta svom profesoru na času.

"Drugo lice na koje su se pozvali, da ljudi znaju, ima nadimak Robija, lažno se predstavlja kao poljoprivrednik iz Pazove, a u stvari je sa Novog Beograda, višestruko osuđivan iz kriminalne sredine".

Predsednik je rekao da te osobe drže pridike vlasti i poručio tim medijima da od njih ne prave junake.

"Normalnu i pristojnu Srbiju nećete moći da uplašite da odstupi u strahu od batinaša. Naš posao je da štitimo pristojnu Srbiju i zaštitićemo normalnu Srbiju od onih koji bi da sruše budućnost Srbije", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: