Vesić: Mlađan Đorđević i vladika Grigorije inspiratori protesta

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ponovio je tvrdnju da su Mlađan Ðorđević i vladika Grigorije inspiratori tog protesta.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

14:25

Vesić: Mlađan Đorđević i vladika Grigorije inspiratori protesta
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Vesić je u saopštenju naveo da je Ðorđević "mozak nasilja" koje se događa na srpskoj političkoj sceni, "eksponent" ruskih političkih snaga koje prezire predsednik Rusije Vladimir Putin i jedan od najzaslužnijih za nezvisnost Crne Gore.

"Ðorđević danas u Srbiji nastavlja da radi svoj prljavi posao", prokomentarisao je Vesić odgovor Ðorđevića na njegovu raniju izjavu da su Ðorđević i vladika Grigorije inspiratori sinoćnjeg protesta.

Kako su preneli pojedini mediji, Ðorđević je na te Vesićeve navode uzvratio tvrdnjom da je za eskalaciju nasilja na sinoćenjem protestu odgovorna sadašnja vlast i da je to bio, tvrdi, protest običnog naroda, bez bilo kakve organizacije i bilo čijeg poziva.

Vesić na to kaže da mu je najsmešnije kada Ðorđević narodom naziva huligane koji su juče uništavali Beograd i pita:

"Da li je narod i Ranko Crni Ðurišić, više puta osuđivan za ubistva u Crnoj Gori koga je sinoć Ðorđević doveo u Beograd da preti srpskoj policiji i uništava Beograd?

Vesić smatra da je Ðorđević opasan po živote drugih ljudi i da "šalje druge da prolivaju krv za njega, dok sedi udobno zavaljen u fotelju svog stana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: