Zapaljeni kontejneri, smeće, polomljeni saobraćajni znaci, zapaljeni policijski automobili

Zapaljeni kontejneri, smeće, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, zapaljeni policijski automobili....to je ostalo nakon nereda ispred Skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

07:40

Zapaljeni kontejneri, smeće, polomljeni saobraćajni znaci, zapaljeni policijski automobili

Tanjugu je jutros rečeno da su ekipe Hitne pomoći intervenisale više od 20 puta tokom noći, u delu oko Narodne skupštine, gde su održani protesti.

Podsetimo, policija je nešto pre dva sata ujutru rasterala demonstrante, najpre ispred Skupštine Srbije, a potom i grupe koje su bile na Trgu Nikole Pašića u Pionirskom parku i u Bulevaru Kralja Aleksandra

Vrata Doma narodne skupštine i dalje obezbeđuje veliki broj pripadnika policije.

U ulicama koje vode ka Skupštini policija je formirala kordone kako bi sprečila eventuaalni povratak demonstranata.

Osim pripadnika policije, na ulicama glavnog grada su bila i kola hitne pomoći, vatrogasci i novinarske ekipe.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da najoštrije osuđuje vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom virusa Covid 19 od početka pandemije.

"Pošto nisu mogli u Skupštinu da uđu na izborima, ponovo su pokazali svoje pravo nasilničko lice pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svetskog rata", navela je sinoć Brnabić u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da broj novozaraženih u svetu svakoga dana raste, zbog čega je važno da svi budu jedinstveni i pruže neophodnu podršku zdravstvenim radnicima koji se, kaže, predano bore za svaki život u Srbiji.

"Država i sve njene institucije zaštitiće pravni poredak, kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji", poručila je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: