Crni dan za Iran, umrlih od virusa nikad više

U Iranu je u poslednja 24 časa od koronavirusa umrlo 200 ljudi što je novi crni rekord dnevnog broja umrlih, javile su danas vlasti te zemlje.

Izvor: Beta

Utorak, 07.07.2020.

13:20

Crni dan za Iran, umrlih od virusa nikad više
Ilistracija/ EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH

"Nažalost u poslednja 24 časa izgubili smo 200 naših sunarodnika, što dovodi ukupan broj žrtava (virusa) na 11.931", rekla je u televizijskom obraćanju Sima Sadat Lari, portparolka ministarstva zdravlja.

Taj broj je daleko viši od 163, prethodnog najvećeg broja umrlih u jednom danu zabeleženog u nedelju.

Iran se poslednjih dana suočava sa rastom broja novozaraženih i umrlih.

Portparolka je izrazila žaljenje zbog žrtava i rekla da je to "rezultat ponašanja i akcija svih".

Ona je takođe rekla da je 2.637 osoba novozaraženo virusom u poslednja 24 časa, čime se ukupan broj zvanično potvrđenih zaraženih popeo na 245.688.

Iran koji je prijavio prve slučajeve zaraze korona virusom u februaru najteže je pogođena zemlja ovom pandemijom na Bliskom istoku.

Porptarolka je takođe naglasila da se broj pacijenata znatno povećao u jednom od gradova u zemji čije ime nije navela, gde je stanovništvo organizovalo oko pedsest ceremonija venčanja poslednjih dana.

Ona je pozvala sve da uvek nose maske kad izlaze van kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: